Houten keuken oock maatwerk interieurs oak

Houten keuken oock maatwerk interieurs oak

dinsdag 26 oktober 2010

Keukentrends 2010/2011

made by Oock

De keukentrends 2010 en 2011 laten weer zien dat keuken integreert in woonruimte.  De keuken is onderheviger aan trends dan ooit. Hieronder de trends voor u op een rijtje.



Apperatuur
Helemaal van nu zijn natuurlijk luxe keuken apperatuur. Hierbij kan je denken aan de combi stoomoven, de Quooker, luxe fornuizen in mooie aardetinten, een vaatwasser Active Water, design gaskookplaten, een multifunctionele design barbecue en de design keukenmachine. De meeste aparten zijn in modern design te krijgen, maar als je van landelijk of nostalgisch is dat zeker geen beperking.

Vloeren
De keuken wordt onderdeel van de woonruimte, en dus mag er geen onderscheid meer gemaakt worden tussen een keukenvloer en een aparte woonkamervloer. Door de vloer van woonkamer door te laten lopen in de keuken vergroot u het ruimtelijke effect. Natuursteen is tijdloos en dit seizoen ook weer helemaal geaccepteerd. Verder zijn vloeren van kurk en leer de materialen van nu. Zo is leer zeer comfortabel, zacht en warm voor de blote voeten. Nog een voordeel van een vloer van leer is dat leer van nature geluidsabsorberend is en brandvertragend. Vloeren van leer staan vooral bekend om het natuurlijke karakter. Ook kurk is een natuurlijk product en heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als een vloer van leer, het is warm, isoleert en dempt geluid. Beide soorten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele verschillende soorten en kleuren met verschillende finishes.
Eigentijdse houten keuken oock utrecht
Made by Oock



Werkbladen
Werkbladen hebben een karaktervolle uitstraling waardoor ze een stevige stempel op de stijl van de keuken drukken. Behalve praktisch is het werkblad in de keuken vooral mooi en decoratief. De nieuwst trend is Solid Glass. Solid Glass is gehard glas dat stoot-, kras-, en slijtvrij is. Veelal te zien in grasgroen met matte bovenzijde. Verder zien we werkbladen van composietsteen. Composietsteen is gemaakt van kwartskorrels, dit is erg makkelijk in onderhoud en onverwoestbaar. Wat we verder veel gaan zien zijn werkbladen van lavasteen, volkunststof, hout en het tijdloze roestvrijstaal.



Kleuren en materialen
Wat altijd erg trendy is, is een combinatie van champagnewit, veel raamwerk en chroom. Als je dit te licht vind is champagne met bruin een betere optie, eenvoudig en er modieus. Voor de mensen die het wat spannender willen is felwit in glossy hoogglans of juist extreem mat, erg trendy. Hoogglans en super mat kunnen juist ook gecombineerd worden voor een apart effect, ook erg leuk te combineren met een zwevende kast. Op het gebied van materialen is glas de nummer één. Zoveel mogelijk glas, overal. In werkbladen, kastjes en ramen. Glas en ruimtelijk en strak. Ook eiken blijft prachtig voor een keuken, de nieuwste trend is een combinatie van traditioneel en modern door elkaar. Dit kan bereikt worden door eiken met gelakt essen te combineren.

7 opmerkingen:

  1. Hallo Oock,

    Ik wil mijn huidige keuken een nieuwe uitstraling geven. Ik ben nog steeds erg tevreden met de opstelling, maar de kastdeurtjes en keukenblad zijn erg gedateerd en zien er gewoon niet meer mooi uit. Een echt houten keuken lijkt mij heel erg mooi en ik vraag mij af of jullie ook de voorkant van de kastjes kunnen vervangen met nieuwe houten deuren en laden etc. waarbij de rest van de keuken gewoon blijft staan. Is dit mogelijk?

    Kim Jansen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Denise van Klaveren27 oktober 2010 om 16:18

    Hoi Oock,

    Wat leuk dat er eindelijk een Nederlandse blog bestaat over houten keukens. Ik ben erg benieuwd wat jullie nog meer gaan plaatsen.
    Ik wacht af in spanning!

    Groetjes Denise van Klaveren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geachte heer/mevrouw van Oock,

    Recentelijk hebben mijn man en ik een schattig boerderijtje uit 1824 gekocht. In eerste instantie waren wij opzoek naar een nieuwer huis, met een modern interieur, maar na het zien van dit boerderijtje waren we meteen verkocht.

    Onze voorkeur gaat uit naar een moderne houten keuken. Wat vinden jullie? Is het “stylish” verantwoord om een moderne houten keuken in een oud boerderijtje te plaatsen?

    Graag horen wij uw advies hierover.

    Met vriendelijke groet,
    Sabine Bauer

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Sabine,

    Wat ontzettend leuk dat je oude boerderij hebt gekocht.
    Een moderne keuken in een oud huis is een prachtig idee, oud en nieuw combineren
    is de trend van nu.
    Eiken zou het perfecte materiaal zijn om dit goed tot uiting te laten komen.
    Ook een witte strakke keuken zou erg mooi mooi bij zo’n architectureel pand passen.
    We willen jou en je man graag uitnodigen om een keer langs te komen in onze showroom.
    Onder contact kan je zien waar we te vinden zijn.
    Natuurlijk mag je ook bellen of mailen.

    groeten,
    Oock

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag Kim,

    Dit is mogelijk maar wel lastig.
    Het is afhankelijk van de staat van je keuken.
    Deurtjes en lades zijn vaak ook het duurste van de keuken, in sommige gevallen is het dus slimmer om een hele nieuwe keuken aan te schaffen.

    Groeten,
    Oock

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Marijke van Hienen1 november 2010 om 14:33

    Hallo Oock,

    De grote keukenbedrijven weten door een mooi verhaal klanten te overtuigen dat hun keukens de beste zijn. Ook wij zijn er ingetrapt. Wij hebben zes jaar geleden een keuken aangeschaft bij een bedrijf waar ik de naam niet van ga noemen. Er kwamen grote zichtbare krassen op het werkblad en na 4 jaar zakten de legplanken door. De voorkanten van de keukenkastjes zijn blijkbaar beplakt met een materiaal wat lijkt op laminaat, maar dat laat los. Nu, vraag ik iedereen door middel van deze blog of er meer mensen zijn met dit probleem of dat ik de enige ben. Laat je niet overhalen door deze gluiperige verkopers!! Voor je het weet zit je vast aan een slechte keuken!!!

    Kunnen jullie van Oock mij vertellen wat een "echte" houten keuken onderscheidt van een "nep" keuken. Zodat ook de andere lezers eerst hun keuze goed overwegen en leren van onze fouten.

    Alvast bedankt!

    Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dag Oock,

    Ik las dit artikel op jullie blog maar vroeg mij dan toch iets af...
    Jullie hebben het hier over keukentrends van 2010 en 2011, maar ik verander mijn keuken niet elk jaar dus zijn deze trends dan ook nog een trend over tien jaar?! Het zou zonde zijn als je zo'n kwalitatieve houten keuken (want daar twijfel ik niet aan) hebt aangeschaft en dat die na twee jaar al niet meer "up to date" is.

    En kunnen jullie misschien ook een voorbeeld van een lederen vloer plaatsen want ik weet niet wat ik me daar bij moet voorstellen?!

    Met vrinedelijke groeten
    Van Loes

    BeantwoordenVerwijderen